OČEKIVANO

Bakirov urednik Filip Mursel Begović brani saradnika El Kaide

Očekivano i nimalo iznenađujuće isti tekst odbrane radikala i saradnika Al-Kaide na svom Facebook profilu objavio je i Filip Mursel Begović, urednik Stava

Begović, Mulahusić i Izetbegović: SDA im je zajednički imenitelj. Avaz

Piše: E. Trako

7.9.2021

Saopćenje Stranke demokratske akcije (SDA), da je uhapšeni radikal i saradnik El-Kaide Jasmin Mulahusić, slobodni mislilac, i "da ima pravo na političke simpatije i slobodu govora", bilo je išaret svim ostalim internet jurišnicima ove stranke da ga brane po društvenim mrežama. 

Očekivano i nimalo iznenađujuće, isti tekst "odbrane" radikala i saradnika El-Kaide na svom Facebook profilu objavio je i Filip Mursel Begović, urednik Stava.

Objava FIlipa Mursela na Facebooku. Screenshot

U prethodnih nekoliko mjeseci, Udruženja novinara u BiH zabilježila su više desetina napada, prijetnji, maltretiranja porodica novinara... Niti jednom nije reagirao Filip Mursel Begović. Ni najmanjim statusom niti reakcijom, dvoimeni Begović se nije oglasio. 

Ali sada jeste. Ostat će zabilježeno da je branio saradnika Al Kaide. Osim toga podržao je i čovjeka koji je brutalno napao porodicu rahmetli Dženana Memića i koji prijeti, napada i poziva na linč, svih onih koji nisu pod skutima SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.