SKUPŠTINA DIONIČARA

"Abraham" dobio zeleno svjetlo za pogon Anoda u "Aluminiju"

Nije usvojen izvještaj Uprave o poslovanju za 2020.godinu

M. Smajkić

“Aluminij“

Foto: Avaz


Skupština dioničara „Aluminija“, koja je danas održana, nije usvojila godišnji izvještaj Uprave o poslovanju za 2020.godinu, potvrdio je za „Avaz“ Senad Zekić, opunomoćenik ispred Vlade FBiH.

Protiv usvajanja ovog dokumenta, koji sadrži finansijski izvještaj, zatim konsolidirani finansijski izvještaj, reviziju finansijskih izvještaja neovisnog vanjskog revizora su svi dioničari glasali protiv, jer je, kako nam je kazao Zekić, bilo sporno obrazloženje dato od nezavisnog vanjskog revizora koji su, zapravo, iskazali osnovu za suzdržano mišljenje.

Također, dioničari su glasali i protiv odluke o načinu pokrića gubitka, dok su sve druge tačke dnevnog reda , među kojima je i izglasavanje povjerenja Nadzornom odboru i to pojedinačno usvojene.

Zanimljivo je da je Skupština sa skoro 99 posto glasova usvojila odluku o zaključenju ugovora o zakupu pogona Anoda s društvom „Aluminij Industries“, preduzećem kojeg je osnovala izraelsko-kineska grupacija „Abraham“, a kojoj je ranije iznajmljen pogon Ljevaonice.

Više o:

Aluminij Vlada FBiH
NA VRH

Podijeli članak na