SREBRENICA

Pokrenuta procedura za smjenu Ćamila Durakovića

Duraković smatra da lokalne srpske stranke, a prije svega SNSD, provode političku samovolju lidera te stranke Milorada Dodika.

Duraković: Da li će biti smjenjen. Avaz

Piše: S. Smajlović

15.9.2021

Odbornici Skupštine općine (SO) Srebrenica sutra će između ostalog raspravljati o prijedlogu opoziva predsjednika SO Ćamila Durakovića, koji je uputilo osam odbornika srpske nacionalnosti.

Kao razlog za smjenu odbornici su naveli Durakovićevo neprimjereno i neodlučno ponašanje putem medija, gdje nastupa u svojstvu funkcionera lokalnog parlamenta.

Duraković, smatra da je srebrenički načelnik Mladen Grujičić odmah nakon izbora zagovarao njegovu smjenu te da je ovaj prijedlog ranije očekivao. Smatra da lokalne srpske stranke, a prije svega SNSD, provode političku samovolju lidera te stranke Milorada Dodika.

 S obzirom na obiman dnevni red moguće je da Duraković danas ne bude smijenjen, jer je prijedlog za njegov opoziv posljednja tačka skupštinskog dnevnog reda te bi nastavak sjednice mogao biti odložen za nekoliko dana.

 „Avaz“, nezvanično saznaje, da bi prilikom utvrđivanja i usvajanja dnevnog reda, opoziv Durakovića bio uvršten u prvu tačku današnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.