OBJAVIO NA BLOGU

Vukanović otkrio šokantne informacije: Stevandić je krio Zeljkovića u stranačkim prostorijama

Stevandić je u panici jer je imao svoj tim u Institutu za javno zdravstvo RS koji se bavio nabavkama i koji je svu dokumentaciju pripremao, a marioneta Branislav Zeljković, suprug poslanice Mirele Kajkut Zeljković, samo je potpisivao, kaže Vukanović

Vukanović smatra da je Stevandić krio Zeljkovića. Avaz

Ad. A.

17.9.2021

Zvuči nevjerovatno ali je istinito –Branislava Zeljkovića prije hapšenja krio je lider njegove stranke Nenad Stevandić i to u prostorijama stranke Ujedinjene Srpske u Banjoj Luci, gdje su dogovarali kako da se brane i izbjegnu procesuiranje za milionsku pljačku države, piše na svom blogu Nebojša Vukanović, kritičar vlasti u RS, te poslanik u NSRS.



Policija tragala

Ovoj informaciji u prilog ide i činjenica da Zeljković nema evidentirano u pasošu da je prelazio državnu granicu, kako je lažno tvrdio nakon što se predao, a laiku je jasno da nema ni teoretske šanse da bi neopaženo došao od granice i Gradiške do Banje Luke svojim vozilom dok policija traga za njim a svi mediji o tome pišu.

-Stevandić je u panici jer je imao svoj tim u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske koji se bavio nabavkama i koji je svu dokumentaciju pripremao, a marioneta Branislav Zeljković, suprug poslanice Mirele Kajkut Zeljković, samo je potpisivao pripremljene fakture dobijajući mrvice, tvrdi Vukanović te dodaje:

-Većinu „provizije“ i sredstva u korupcionaškom poslu, od naduvanih, dogovorenih i nezakonitih višemilionskih javnih nabavki, od dobavljača je uzimao lično Stevandić, a svom kadru Zeljkoviću davao je samo skromne iznose kao nagradu za poslušnost, a brojne nekretnine i stanovi kojih se domogao pokazuju tragove prljavog novca. Ako neko od uhapšenih progovori i lider razjedinitelja bi mogao završiti iza rešetaka, sa lisicama na rukama.

Stevandić je toliko uplašen da ne vjeruje ni svom potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Milanu Petkoviću i nije želio da ga angažuje kao advokata i branioca uhapšenog Zeljkovića. Među njima bukti sukob od lokalnih izbora kada je Petković kao nosilac liste US u Banjaluci završio na ponižavajuđem 12. mjestu, i nema povjerenja u advokata, koji za razliku od njega ima nešto časti i obraza, jer bi mogle procuriti informacije a lider bi mogao biti procesuiran u skladu sa zakonom.


Sporne nabavke

Saša Marković i Slavko Bojić juče su se branili ćutanjem, po sugestiji advokata Miloša Stevanovića, ali su sve bliži odluci da sarađuju sa tužiocima i kažu kome su i koliko dali novca od spornih nabavki, o čemu imaju i dokazi. Stevandić ima ova saznanja i zbog toga dva dana vrši veliki pritisak na Dodika da oslobodi uhapšene inače će napustiti vlast i koaliciju, koja je i onako uzdrmana.

Advokatice Jasminka Jovišević i Jadranka Ivanović, po nalogu Stevandića, ne odvajaju se od Branislava Zeljkovića, ubjeđuju ga da će sve biti u redu i da će ubrzo izaći iz pritvora samo da ne poklekne i progovori. Stevandić zna kakav je profil ličnosti plašljivog Zeljkovića, a određivanje mjesec dana pritvora bi ga slomilo i stvar bi bila riješena.

Da je situacija ozbiljna govori informacija da se u sve uključio i Milorad Dodik, jer Stevandić danima prijeti da će izaći iz koalicije ako Zeljković ostane u pritvoru, zbog čega Dodik daje sramne izjave, osuđuje hapšenja i tako vrši neprimjeren pritisak na pravosuđe, napisao je Vukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.