POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović: Licitacije imenima ne donose ništa dobro

Javno molim sve političke subjekte koji su protiv sadašnjeg stanja da se manemo predizbornog pozicioniranja, kaže Mijatović

Mijatović: Zajednički front. Avaz

Ad. A.

17.9.2021

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na svom Facebook profilu objavio je statu u kojem kaže da se diže velika halabuka oko kandidature za člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Stoga je kako kaže SDP BiH zauzeo vrlo jasan stav da će imati kandidata i da su spremni da to bude zajednički kandidat svih političkih subjekata koji su spremni da mijenjaju stanje u BiH.

Dobra stvar u svemu kako navodi, jeste i spremnost političkih stranaka poput NIP-a i SBB-a kao i ostalih da podrže kandidata SDP BiH.

-Mi u SDP BiH smatramo da bez dileme naš kandidat može pobijediti te smo ovome prišli vrlo ozbiljnu u smisli analiza i pripreme. Licitiranje imenima ne donosi ništa dobro, te nema potrebe za pozicioniranjem ukoliko nam je zajednički cilj pobjeda na sljedećim izborima, a trebalo bi biti da je tako - kaže Mijatović.



Faksimil statusa Vojina Mijatovića. Screenshot

Izbori su za godinu i bez dileme SDP BiH izlazi sa imenom i programom koji će biti pobjednički, ali ono na šta se sada svi trebamo koncentrisati jeste moment u kome se nalazi BiH, tvrdi Mijatović i dodaje:

-Javno molim sve političke subjekte koji su protiv sadašnjeg stanja da se manemo predizbornog pozicioniranja i stanemo u zajednički front odbrane suvereniteta i integriteta države BiH. Izborni zakon i pošteni izbori su sada prioritet svih nas, jak i zajednički front svih nas u kontekstu promjena izbornog zakonodavstva su sada prvo poluvreme i najvažnija stepenica koja vodi do pobjede 2022. godine. Javno hvala svim političkim subjektima na podršci da SDP BiH kandiduje pobjedničkog kandidata, što je realno i jedino ligično, ali ih isto molim da stanemo u front odbrane prava svakog građanina BiH, a onda je pobjeda tehnička stvar - zaključio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.