POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović: Dodik je uz pomoć SDS-i PDP-a, a uz podršku HDZ-a od BiH napravio zemlju slučaj

Iako se svi načelno slažu ipak su pola države ostavili Dodiku, a prihvatili da je sasvim dosta Bosne od Marijin dvora do Čaršije, naveo je Vojin Mijatović

Vojin Mijatović. Facebook

Piše: A. Ka.

20.9.2021

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović komentirao je političare iz RS koji ne učestvuju u radu državnih institucija.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cjelosti.

- Koliko god to bilo teško za priznati Dodik je uz pomoć SDS-i PDP-a, a uz podršku HDZ-a od BiH napravio zemlju slučaj. Za sada nema adekvatnog odgovora od međunarodne zajednice i veliko je pitanje hoće li ga biti. Iako mnogima ovo deluje kao trenutna priča ona to zapravo nije. Godinama pozivam i prozivam da se BiH ne brani u Sarajevu te da je i Banja Luka u BiH.

Iako se svi načelno slažu ipak su pola države ostavili Dodiku, a prihvatili da je sasvim dosta Bosne od Marijin dvora do Čaršije. Upravo ta politika sada dolazi na naplatu.

Period koji slijedi ispred nas će biti veoma neizvjestan, za sada nema adekvatnog odgovora državne politike jer za takvu politiku trebaju državnici, a ne političari i politikanti!

Nije građanska politika strana i neprihvatljiva ljudima u Republici Srpskoj samo treba doći i pričati sa njima! – naveo je Mijatović.


Objava Mijatovića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.