NA LICU MJESTA

Satler na "Mostarskoj biciklijadi": Izađite iz automobila

Pozvao gradske vlasti da osiguraju biciklističke staze

M. Smajkić

Šef Delegacije Evropske unije u BiH, Johan Satler (Johann Sattler) danas se u poslijepodnevnim satima, a nakon što je posjetio Konjic i Jablanicu, gdje je doržao sastanke s tamošnjim načelnicima, pridružio „Mostarskoj biciklijadi“.

Riječ je o događaju koji je organizirao Biciklistički klub Mostar u saradnji sa Gradskim sportskim savezom, a povodom Svjetskog dana bez automobila.

Kao učesnik biciklijade, a uoči starta ispred Mepas Malla, Satler je novinarima kazao kako su na ovaj način željeli pozvati ljude da izađu iz svojih automobila.

- Pozivamo ih, zapravo, da što više koriste bicikla, ali i da šetaju, trče i planinare. U Mostaru počinjemo, ali ovu poruku želimo prenijeti širom BiH. Također, jako mi je drago što vidim jako puno ljudi koji su se odazvali biciklijadi, ali ovo je i poziv gradskim vlastima da osiguraju biciklističke staze - rekao je Satler.

Satler će nakon bicklijade s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem i voditeljem Rock-škole Mostar zatvoriti festival „Open City Mostar“ koji je održan uz podršku Evropske unije.

Više o temi Johann Sattler

ŠEF DELEGACIJE EU
Satler danas u posjeti Konjicu, Jablanici i Mostaru
NA VRH

Podijeli članak na