UPOZORENJE IZ BIHAMKA

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, naveli su iz BIHAMK-a

Granični prijelaz Bosanska Gradiška. BIHAMK

Piše: E. T.

3.10.2021

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). 

Pojačan promet na ulazu u BiH. BIHAMK

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Od sutra ponovno stupa na snagu režim obustave saobraćaja u tunelu, u vremenu od 23 do 4.30 sati.


Pojačan promet i na izlazu iz BiH. BIHAMK

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf - Jajce, Topčić Polje - Žepče, Grude - Ljubuški, Livno - Šuica, Hutovo - Stolac i Jezero - Šipovo.

Iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, na svim dionicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.