BIVŠI AMBASADOR

Davidović: Milorad Dodik je kamen oko vrata Srbiji

Referendumska doktrina ništa dobro nije donijela Republici Srpskoj, kazao je Davidović

Igor Davidović. Agencije

Fu. M. / BN

8.10.2021

Bivši ambasador BiH i pregovarač s EU Igor Davidović izjavio je da "konstantnim pozivanjem na referendum o otcjepljenju Republike Srpske, Milorad Dodik je postao kamen oko vrata Srbiji, samim tim i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Referendumska doktrina ništa dobro nije donijela Republici Srpskoj. Osim toga takva politika može znatno da naruši odnose Srpske i Srbije, rekao je Davidović za BN. 

- Što se tiče Srbije, to njima može da bude kamen oko vrata. Oni imaju dovoljno problema sa Kosovom da bi sada negdje u EU ili Americi bili sankcionisani zbog podrške referendumskoj namjeri gospodina Dodika. Takvim ponašanjem, gospodin Dodik može biti kamen oko vrata rukovodstvu Srbije. Vidjeli ste i sami da bilo koja Dodikova priča o referendmu nije naišla na odobrenje u Srbiji, nijedne institucije, pa ni predsjednika Vučića - kazao je. 

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) je nakon Samita na Brdu kod Kranja stoprocentno prihvaćen i tu dileme nema, tvrdi Davidović.

- O tome će se pričati retorički i u domenu opservacija šta će ko da uradi, da blokira, da organizuje peticiju, da proizvede neke nemire, ali to u suštini neće imati nikakvog uticaja. On će i dalje biti tamo gdje sjedi - kazao je. 

Završena je i priča o članstvu BiH u NATO-u.

- Stalno slušamo kako BiH neće u NATO, a NATO je ušao u BiH i to odavno i ne može ga niko odave otjerati. Ko od njih ima moć da ode i kaže da izađu iz Rajlovca. O tome ne vrijedi više pričati - jasan je diplomata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.