AKCIJA KONTAKT

Uhapšeni policajaci MUP KS predati u nadležnost Tužilaštvu

Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužioci odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenima, kazala je Bavčić

Tužilaštvo KS: Bit će odlučeno o mjerama. Avaz

Piše: M. Aš.

14.10.2021

U nadležnost Tužilaštva KS, nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, jutros je predato 12 osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Kontakt".

Među njima je i šest policijskih službenika MUP-a KS. 

 - Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužioci odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenima, kazala je glasnogovornicaTužilaštva KS Azra Bavčić.

Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provedena je u saradnji sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, što je potvrda naše opredjeljenosti provedbe svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika.

Kako je "Avaz" jučer objavio, među uhapšenima je šest policajaca i to:  Mustafa Karšić, Jasmin Fetić, Jasmin Mustajbašić, Muamer Selimović, Smail Vladavić i Murafid Jašarević.

Oni su osumnjičeni da su pomagali u fingiranju saobraćajnih nesreća, zajedno s ostalima uhapšenima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.