LIDER SDS-A

Šarović poručio Cvijanović: Mi smo stvorili Ustav RS, a vi ste ga urušili

Koliko ja znam SNSD i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović su u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem i SDA i "uspješno vode" BiH evo skoro tri godine. I ko se onda sastaje sa Bakirom, upitao je Šarović

Šarović poručio Cvijanović. Avaz

N. Aj.

14.10.2021

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović uputio je saopćenje za javnost u kojem se obraća predsjednici manjeg bh. entiteta Republika Srpska Željki Cvijanović.

- Koliko ja znam SNSD i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović su u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem i SDA i "uspješno vode" BiH evo skoro tri godine. I ko se onda sastaje sa Bakirom – upitao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, ističe se u saopćenju.

- Izvorni Dejton u kojem je i Ustav Republike Srpske stvorio je SDS, a ne SNSD! Zašto bi Srpska demokratska stranka bila protiv onoga što je ona napravila?! Da apsurd bude još veći sada se SNSD-om i njen lider Milorad Dodik zalažu za vraćanje onoga što su oni najvećim dijelom prenijeli na nivo BiH tokom posljednjih 15 godina vladavine – poručio je Šarović i dodao:

- Naravno da smo za naš Ustav, samo treba biti jasno da je SNSD svojim rukama dao glasove za njegovo podrivanje – zaključio je Šarović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.