SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Radončić primio Sejdića

Radončić je istakao opredijeljenost da se moraju implementirati sve stavke koje garantiraju ista prava svim građanima Bosne i Hercegovine

Fahrudin Radončić i Dervo Sejdić. SBB BiH

Fu. M.

14.10.2021

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas Dervu Sejdića, predsjednika Udruženja „Kali Sara- romski informativni centar“.

Sejdić je ovom prilikom uručio prijedlog ograničenih ustavnih promjena, uvažavajući Odluku Visokog vijeća Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine od 22.12.2009. godine, u kojoj se Bosni i Hercegovini nalaže da Ustav uskladi sa Evropskom konvencijom za ljudska prava.

Sejdić je upoznao Radončića sa namjerom da će u narednom periodu porazgovarati sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i čelnim ljudima najvažnijih zakonodavnih tijela na nivou Bosne i Hercegovine.

Radončić je istakao opredijeljenost da se moraju implementirati sve stavke koje garantiraju ista prava svim građanima Bosne i Hercegovine i uvjerenje da su aktuelni razgovori o izbornoj reformi u našoj zemlji odlična prilika da se to i ostvari.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.