VRATA POBJEDE

Šarović: Zaustaviti samoreklamiranje kandidata za izbore u Prijedoru

Odgovornost je na nama kao opoziciji da buduće glasače usmjerimo u pravom smjeru, kazao je Šarović

Mirko Šarović. Arhiv

N. Aj.

15.10.2021

Očekujem od opozicionih stranaka da ne istrčavaju i ne vrše samoreklamiranje svojih kandidata za izbore u Prijedoru jer to može otići u pogrešnom pravcu, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

- Svaka stranka ima dobrih kandidata i to jeste činjenica. Zbog toga u ovoj početnoj fazi prije raspisivanja izbora, treba stati sa isticanjem kandidatura i vlastitom promocijom, ukoliko želimo biti sigurni da pobjeđujemo vlast. Značaj Prijedora kao grada u političkom i svakom drugom slučaju je toliki da opozicija mora zbiti redove, koliko god smo različiti i koliko god ima ličnih i nekih drugih animozeta i podjela – poručio je Šarović.

Ulog je veliki, kaže Šarović, jer pobjeda u Prijedoru otvara vrata pobjede na opštim izborima iduće godine.

- Odgovornost je na nama kao opoziciji da buduće glasače usmjerimo u pravom smjeru, prema najkvalitetnijem kandidatu za grad Prijedor. Mi, šefovi političkih stranaka, prije svega treba da sjednemo i učinimo prvi i možda najvažniji korak i dogovorimo se o zajedničkom nastupu. Tek nakon tog dogovora slijedi razgovor o jednom kandidatu koji bi mogao predstavljati cijelu opoziciju i iza koga može da stane najveći broj građana Prijedora – poručio je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.