OBJAVA NA FACEBOOKU

Mehmedović: Dodik je samo izvođač radova

Pozivam predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića da objave stenograme, ako nisu vrhunska državna tajna, a sigurno da jesu, sa sastanka koji su njih dvojica odvojeno imali sa Miloradom Dodikom u septembru 2020. godine

Šemsudin Mehmedović i Milorad Dodik. Arhiv

N. Aj.

23.10.2021

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu BiH, na Facebooku je objavio post u iznosi mišljenje da bi Evropska unija trebala od predsjednika i premijera Hrvatske Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića tražiti stenograme sa sastanka s Miloradom Dodikom iz septembra 2020. godine.

Negov status prenosimo u cijelosti:

Milanović i Plenković su kreirali ovakvo političko ludilo u Bosni zajedno s Vučićem, a Dodik je samo izvođač radova. Povodom veoma oštre rasprave u Briselu o stanju u BiH, interesantno je postaviti činjenice na slijedeći način:

Kakva je uloga promicatelja EU vrijednosti u izgradnji ovakvog stanja u Bosni!?

EU bi od dvojca Milanović-Plenković trebala tražiti stenogram sa sastanka sa Dodikom iz septembra 2020.

Povodom izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u kojima govori o zabrinutosti EU Dodikovim potezima i u kojima Hrvatsku predstavlja kao neku vrstu predvodnika u rješenju krize koju vodi Dodik, pozivam hrvatski vrh – predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića da objave stenograme, ako nisu vrhunska državna tajna, a sigurno da jesu, sa sastanka koji su njih dvojica odvojeno imali sa Miloradom Dodikom u septembru 2020.

Podsjećam da je taj prijem bio veliko iznenađenje i izazvao vrlo burne reakcije te najavio novi pakt koji podsjeća na Karađorđevo. Taj sastanak krije tajnu kasnijih dešavanja i razvoja situacije, pojave non-papera i "suvernizacije" RS.

Podsjećam da je Dodik od hrvatskog državnog vrha primljen kao predstavnik srpskog naroda koji se nalazi pod američkim sankcijama i koji negira genocid.

Podsjećam da je Dodik u Zagreb stigao dan nakon proslave s Vučićem novog srpskog praznika Dana srpskog jedinstva, što je vrlo simboličan potez i od Dodika i od Zagreba - zaključeno je u Facebook objavi Mehmedovića.


Objava Mehmedovića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.