POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

U selu Gaćice kod Viteza oštećen spomenik braniteljima HVO-a, reagirali iz HDZ-a

Spomen obilježje je proteklih sedmica obnovljeno za šta su izdvojena značajna financijska sredstva

Piše: E. T.

24.10.2021

Oštećeno spomen obilježje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Policija utvrđuje okolnosti - Avaz

U noći sa subote na nedjelju u naselju Gaćice kod Viteza, oštećeno je spomen-obilježje poginulim braniteljima HVO-a iz ovog naselja, javlja portal Viteški.ba.

Spomen obilježje je proteklih sedmica obnovljeno za šta su izdvojena značajna financijska sredstva.


Nedavno obnovljen spomenik. Facebook

Predsjednik Mjesne zajednice Gaćice Davor Vuleta je kazao kako do sada nikakvih nerazumijevanja nije bilo ni s kim i da uistinu ne može naslutiti što je pomoglo počinitelja ili počinitelje dovesti do ovog gnusnog čina.

Općinski Odbor HDZ BiH Vitez na čelu s općinskim načelnikom i predsjednikom Borisom Marjanovićem oštro je osudio ove ispade i izrazio je nadu i vjeru kako će nadležna tijela vrlo brzo otkriti počinitelja i propisno ga kazniti.


Oštećeno spomen obilježje. Facebook

- Vjerujemo da je ovo izraz neodgojenih pojedinaca kojima ništa nije sveto, a ne organizirani napad na hrvatska znamenja. U istom trenutku mještanima poručujemo da smo uz njih, čestitamo im jer su odlučili spomenik obnoviti, a i nakon ovoga vandalskog čina pronaći ćemo sredstva i spomenik učiniti dostojnim onoga što predstavlja. Mi u HDZ-u BiH, ali i ja, u svojstvu načelnika Viteza ostajemo predani izgradnji tolerantne sredine u kojoj će se svi osjećati jednako i sigurno - kazao je Boris Marjanović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.