PREDSTAVNIČKI DOM FBIH

Zastupnici odali počast preminulom ministru Mandiću i tragično stradalim Brčacima

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu novog Etičkog kodeksa poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Sjednica počela u 10 sati. fena

Piše: L. Memčić

27.10.2021

Početak sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH obilježen je minutom šutnje, a na taj način su zastupnici odali počast nedavno preminulom federalnom ministru zdravstva Vjekoslav Mandiću i nastradalim građanima u požaru u Brčko Distriktu.

Na sjednici će se razmatrati izmjene Zakona o osiguranju i obaveznim osiguranjima u saobraćaju i Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacionih objekata.

U nacrtu su zakon o rudarstvu Federacije BiH i zakon o kinematografiji i audiovizuelnom stvaralaštvu u Federaciji BiH.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu novog Etičkog kodeksa poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Na predloženom dnevnom redu je i Informacija o epidemiološkoj situaciji s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, zatim Prijedlog rezolucije o zaštiti i unapređenju kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru u Federaciji BiH i odluke o pristupanju i izradi Regulacionog plana historijskog urbanog krajolika Mostara.

Također će biti prezentiran i Kvartalni izvještaj o dugu Q2/2021, a na dnevnom redu, između ostalog, naći će se i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o osiguranju, po skraćenom postupku.

Klub zastupnika SDP-a tražio je da se na dnevni red uvrsti informacija o izgradnji tunela Hranjen kao i da se usvoji zaključak koji će obavezati Vladu i Ministarstvo finansija da van snage stave Pravilnik o fiskalizaciji u FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.