ZBOG DODIKA

Zastupnici SDS-a napustili posebnu sjednicu NSRS

Skupštinska govornica se pretvorila u monolog Dodika, poručio je Radović

Zastupnici napustili sjednicu. BN

Fu. M.

27.10.2021

Zastupnici SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a napustili su današnju posebnu sjednicu zbog, kako su naveli, neprimjerenog ponašanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, a na čiji zahtjev je i sazvana sjednica.

Zastupnik SDS-a Milan Radović je istakao da su imali namjeru da konstruktivno diskutuju o predloženim tačkama dnevnog reda, u vezi s vetom koji je Dodik uložio na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH, ali da je to bilo nemoguće u ovakvim okolnostima.

- Skupštinska govornica se pretvorila u monolog Dodika. Ovo je ne znamo koji put da lično proziva zastupnike, obilježava opoziciju u negativnom kontekstu, i odlučili smo da napustimo današnju sjednicu zbog neprimjereng ponašanja Dodika. Rukovodstvo NSRS-a ne upravlja Skupštinom, nego Dodik, kome je sve dozvoljeno da govori šta god želi, a nama je uskraćeno pravo da u adekvatnom vremenskom periodu damo odgovor – rekao je Radović.

Poručio je i da će dobro preispitati da li više uopće učestvovati u zasjedanjima NSRS-a, posebno na posebnim sjednicama, sazvanim na Dodikov zahjtev.

Odlaskom SDS-a dovedena je u pitanje dvotrećinska većina koja je potrebna za potvrdu Dodikove inicijative.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.