KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Radovi na mnogim dionicama, obustave saobraćaja

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

A. Ka.

Radovi na mnogim putnim pravcima

Foto: Ilustracija


Do 30. oktobra izvode se radovi na magistralnom putu Mostar - Nevesinje (dionica Bakračuša - Nevesinje), zbog čega je u vremenu od 9 do 15 sati saobraćaj obustavljen. 

- Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put preko Berkovića i Stoca - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas u vremenu od 8 do 18 sati, obustavit će se saobraćaj na putnom pravcu Jezero - Šipovo.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Donja Golubinja), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci - Jablanica - Sjeverovci - Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Podijeli članak na