ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: Šta su od Eskobara tražili lideri opozicije, sankcije za RS ili mene

Ja svoje sastanke i razgovore, posebno na takvom nivou, objavim, upravo da javnost RS bude uključena u sve procese, kazao je Dodik

Milorad Dodik. Arhiv

N. Aj. / Srna

29.10.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da niko ne spori Mirku Šaroviću da se sastaje ili razgovara sa bilo kim, ali ukoliko takvi razgovori ostanu tajna, kao u slučaju sa Gabrijelom Eskobarom (Escobar), javnost ima pravo da sumnja u sadržaj razgovora.

- Ja svoje sastanke i razgovore, posebno na takvom nivou, objavim, upravo da javnost RS bude uključena u sve procese. Kada sam nedavno pročitao šta govore Mirko Šarović i Mladen Ivanić, rekao sam da nema ništa tajno što neće biti javno i zahvaljujući Eskobaru javnost je saznala da je on zvao opozicione lidere da lobira da ne podrže srpsko jedinstvo i moju inicijativu za vraćanje nadležnosti - istakao je Dodik za Srnu.

On je naglasio da je to tek dio razgovora, a za javnost u RS mnogo je važno da lideri opozicije kažu šta su od Eskobara tražili zauzvrat.

- Da li su tražili sankcije za RS ili za Dodika, da li su tražili da dođu na vlast na spekulativan način...!? Saznat ćemo i to, neka ne brinu junaci iz opozicije - rekao je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.