NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu": Dodik džaba slavi, OHR i EUFOR ostaju

Sankcije zaslužuje veliki broj bh. lidera, kazao je Vogel

Piše: Avaz.ba

4.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Dodik džaba slavi, OHR i EUFOR ostaju.

 Kasim Trnka, profesor ustavnog prava, za „Avaz“ - Svijetu moramo reći: "Dosta je!" Profesor ustavnog prava i pravni ekspert bh. delegacije tokom pregovora u Dejtonu, prof. dr. Kasim Trnka, komentirajući odluke Vijeća sigurnosti UN-a o BiH, kazao je da je i dalje mnogo nepoznanica u vezi s usaglašenim tekstom rezolucije o našoj zemlji, o kojem je jučer raspravljano u Njujorku.

Vijeće sigurnosti UN-a o stanju u našoj zemlji: Dodik džaba slavi, OHR i EUFOR ostaju. Nakon što je jednom odgođena, sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, posvećena situaciji u BiH i produženju mandata EUFOR-a, održana je u Njujorku sinoć u 21 sat po našem vremenu.

Komentar dana "Ne pucaj!" pisao je Miralem Aščić.

POLITIČKI TURIZAM Turneje Izetbegovića, Čovića i Džaferovića: Zemlja gori, oni putuju. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović imao je odvojene sastanke s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem o temi Izbornog zakona u BiH, dok je predsjednik SDA Bakir Izetbegović o istoj temi u Istanbulu posljednjih dana razgovarao s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan).

Politički analitičar Tobi Vogel za „Dnevni avaz: Sankcije zaslužuje veliki broj bh. lidera. 

Ličnost dana je Robert Levandovski: Gol-mašina. 

Na stranicama Globusa čitajte: Premijer Crne Gore u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji. Odnosi Beograda i Podgorice ključni za stabilnost regiona. Za Srbiju su odnosi s Crnom Gorom, kao i sa svim susjedima, od suštinskog značaja. Postoji obostran interes za revitalizaciju infrastrukture koja nas povezuje, a posebnu važnost pridajemo razvoju ekonomskih odnosa, naveo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, koji boravi u prvoj službenoj posjeti Beogradu nakon stupanja na dužnost.

Adnan Hrapović, svjedok na suđenju Fadilu Novaliću: "Šefica je rekla da se radi o tehničkoj greški".

 Danas se obilježava Svjetski dan klimatskih promjena: Imamo jednu planetu, čuvajmo je! Svjetski dan klimatskih promjena, 4. novembar, dan je tokom kojeg se u cijelom svijetu organiziraju razne aktivnosti i kampanje koje imaju za cilj da informiraju i upozore stanovništvo na eventualne negativne posljedice koje ovakve promjene mogu izazvati.

Nakon što su skočile cijene brašna, ulja, goriva... Hljeb skuplji za 10 feninga! Val poskupljenja u Bosni i Hercegovini dostiže vrhunac. Ali ono što građane uvijek najviše pogodi je poskupljenje osnovnih životnih namirnica. Nakon što su skočile cijene brašna, ulja, goriva, piletine sada je poskupio i hljeb.

Usvajanje rebalansa budžeta od milijardu i 143 miliona KM pratila burna rasprava - Zar postoji treći: SDA optužila Vladu KS da pravi četvrti entitet.

Izrečena presuda trojici optuženih: Ponovo oslobođeni optužbi za ubistvo Ramba iz Ilijaša. Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo jučer je, nakon ponovljenog postupka, ponovo izreklo oslobađajuće presude Arminu Haliloviću, Damiru Hasanoviću i Muniru Sinanoviću, koji su se teretili za ubistvo Nijaza Hasanovića zvanog Rambo u avgustu 2017. ispred noćnog kluba “Cool” u Ilijašu.

Tarik Hadžibegović sproveden u Tužilaštvo: Korumpirani službenik pod istragom i zbog prevare. Tarik Hadžibegović iz Bugojna, stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka koji uhapšen zbog primanja mita u iznosu od 3.000 eura i dvije tegle „Nutele“, pod istragom je Tužilaštva u Prijedoru zbog sumnje da je jednu osobu prevario za 1.000 maraka.

Neobične opomene zbog dugovanja za struju: Tužili ih zbog duga od jednog feninga. 

Pobjednik “Zvezda Granda” Mahir Mulalić o karijeri i privatnom životu: Zbog žena se pišu pjesme, zbog njih se dokazujemo. Mladi pjevač je za “Avaz” podijelio utiske o reakcijama publike, govorio je o radu s čuvenim makedonskim producentom te o tome kada će nastupiti u bh. prijestonici.

"Zmajevi" najavili dvomeč sa Mađarskom: Rezultat u drugom planu. Rukometaše Bosne i Hercegovine 5. i 6. novembra očekuje prijateljski dvomeč s Mađarskom u Budimpešti, čime će i formalno početi pripreme za drugi nastup na Evropskom prvenstvu, koji ih očekuje u januaru naredne godine.

Tuzlanska Sloboda ove sezone napravila vidan pomak: Ni Evropa više nije daleko od Tušnja. Tuzlanski crveno-crni su u ovu sezonu m:tel Premijer lige BiH ušli uigrani, ali i sa zajedničkim ciljem da budu u samom vrhu tabele.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

 https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.