SAOPĆENJE

DNS potpisao sporazum o zajedničkom političkom djelovanju sa Slobodnom strankom Srpske

Demokratski narodni savez će u narednom periodu nastaviti da potpisuje sporazume i sa drugim partijama koje žele promjene u RS, ističe predsjednik DNS-a Nenad Nešić

Sa potpisivanja sporazuma. DNS

N. Aj.

10.11.2021

Demokratski narodni savez potpisao je sporazum o zajedničkom političkom djelovanju sa Slobodnom strankom Srpske, saopćeno je iz DNS-a.

Stranke su istakle da postoji potreba za ukrupnjavanjem političke scene u RS te da se programski ciljevi ove dvije stranke po mnogim pitanjima poklapaju.

Zajednički će raditi na poboljšanju političko-ekonomske situacije u zemlji, borbi protiv korupcije i kriminala, oživljavanju srednjeg društvenog i ekonomskog sloja, saradnji sa akademskom zajednicom, ali i o drugim pitanjima definisanim sporazumom.

- Demokratski narodni savez će u narednom periodu nastaviti da potpisuje sporazume i sa drugim partijama koje žele promjene u RS- ističe predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Predsjednik Slobodne stranke Srpske, prof. dr Luka Kecman, ističe da se DNS za vrijeme mandata predsjednika Nešića dokazao kao opoziciona partija i da mu je izuzetno drago zbog uspostavljene saradnje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.