NA IZBORNOJ SJEDNICI

Nenad Nešić reizabran za predsjednika DNS-a

RS nam je iznad bilo kojeg drugog cilja, ona je svetinja i nemamo namjeru popustiti niti odustati da je branimo, rekao je Nešić

Nešić: RS mora postojati na osnovu Dejtonskog sporazuma. Facebook

E. Ć.

24.12.2023

Nenad Nešić reizabran je za predsjednika DNS-a na izbornoj sjednici održanoj u Banjoj Luci.

Nešić je bio jedini kandidat za predsjednika stranke. Nakon što je reizabran, obratio se javnosti i istakao "kako DNS ostaje na patriotskom putu".

- RS nam je iznad bilo kojeg drugog cilja, ona je svetinja i nemamo namjeru popustiti niti odustati da je branimo. Republika Srpska mora postojati na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnog poretka - rekao je Nešić.

Kazao je kako je izborna skupština prilika i da članovi stranke iskažu punu podršku predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, "koji brani pravo srpskog naroda na opstanak".

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, rekao je kako je u ime predsjednika stranke Milorada Dodika uputio podršku rada skupštine DNS-a.

- DNS je naš značajan saveznik u borbi za očuvanje statusa, položaja, autonomije i državnosti RS-a. Očekujem da ćemo nastaviti zajedno da radimo, sa našim ostalim koalicionim partnerima da se borimo za što je moguće bolju poziciju Srpske i za što slobodniju Srpsku, kao i za to da svaki njen građanin živi bolje - izjavio je Kovačević.

- DNS je konstruktivna patriotska politička opcija, koja se bori za interese srpskog naroda u BiH, pravo na konstitutivnost i pravo RS-a na opstanak u skladu sa Dejtonskim sporazumom - rekao je član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) iz Srbije Nikola Selaković.

Nešiću je ovom prilikom po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija uručeno visoko crkveno-društveno odlikovanje Krst vožda Đorđa Stratimirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.