NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu": Derikoža uhvaćen u laži

Nakon što je "Avaz" optužio da laže, premijer Federacije Fadil Novalić priznao da namjerava dizati poreze

Piše: Avaz.ba

13.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najčitanijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Derikoža uhvaćen u laži.

Nakon što je "Avaz" optužio da laže, premijer Federacije Fadil Novalić priznao da prema novom Prijedlogu zakona o dohotku Vlada Federacije BiH namjerava da podigne čitav niz poreza. Dizanje poreza je dobro za privredu i donijet će rasterećenje, tvrdi Novalić.

Demogradski fijasko, alarmantni podaci: U BiH zabilježeno najviše umrlih, a najmanje rođenih od rata. Postajemo zemlja staraca.

Komentar dana "Žene vraćaju nadu" napisao je Danijal Hadžović.

Donosimo šokantne detalje istrage u slučaju djevojčice Džene Gadžun. Doktorica koju ju je operirala nije imala licencu.

Evropski parlamentarci Tineke Strik i Ditmar Koster posjetili Bosnu i Hercegovini. Strik još jednom pozvala Evropsku uniju da sankcioniše Milorada Dodika.

Da li će doći do poskupljenja plina u Bosni i Hercegovini? Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije i kantonalni ministar komunalne privrede Enver Hadžiahmetović čine sve da ne dođe do povećanja cijena. 

Zašto se Osmica boji šta je otkrila aplikacija ’Sky’. Uprava policije MUP-a KS ima informacije koje su koristili kriminalci s Balkana, a njihova imena se vežu za ljude koji su, između ostalog, bliski rukovodstvu OSA-e. To je jedan od razloga za operaciju uklanjanja Nusreta Selimovića s pozicije komesara.

Analitičar i bivši diplomata Draško Aćimović upozorava da se političari moraju okaniti ratne retorike. Bosna i Hercegovina već godinama nema novih, bitnijih inozemnih ulaganja, a zbog trenutne krize, pa i najavljivanja sukoba, ali i zbog aktuelnih politika koje stvaraju takav ambijent, investicijama, ekonomskom napretku i boljem životu ne možemo se još dugo nadati, navodi Aćimović.

Nakon sporazuma o priznanju krivice, Goran Višković osuđen na osam godina zatvora za zločine u Vlasenici i Milićima.

Igor Crnadak nakon sjednice Kolegija NSRS poručio: Cvijanović i Dodik sakrili su se u mišiju rupu.

U današnjem "Avazu" donosimo i specijalni prilog Panorama.

Da li će Evropa ostati bez plina? Kremlj je u petak naveo da se bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko nije konsultirao s Moskvom prije nego što je iznio mogućnost ukidanja dotoka plina u Evropu te da je Rusija pouzdan izvoznik koji ispunjava svoje obaveze.

Jelena Govedarica, sarajevska glumica, voditeljica i stilistkinja niže uspjehe u Beogradu: Uvije sam furala svoj fazon.

Gora Lojo pred gostovanje u Sjevernoj Makedoniji nakon velike pobjede nad Belgijom:  U košarci danas nema laganih protivnika.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.