NARUŠAVANJE MIRA

EU i SAD alarmirani zbog prijetnji Dodika: Jedna od tačaka današnjeg sastanka Vijeća EU je stanje u BiH

U Sarajevo je danas stigao Derek Kolet (Chollet), specijalni savjetnik Entonija Blinkena (Anthony), dok će se u Briselu danas održati sastanak Vijeća Evropske Unije koji čine ministri vanjskih poslova zemalja članica

Danas sastanak Vijeća EU koji čine ministri vanjskih poslova zemalja članica. TWITTER

E. Ć.

15.11.2021

Javnost i političari širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država su alarmirani zbog prijetnji i konkretne akcije na urušavanje ustavno-pravnog poretka BiH koje već duže vrijeme dolaze od strane Milorada Dodika i njegove partije. 

U Sarajevo je danas stigao Derek Kolet (Chollet), specijalni savjetnik Entonija Blinkena (Anthony), dok će se u Briselu danas održati sastanak Vijeća Evropske Unije koji čine ministri vanjskih poslova zemalja članica, a jedna od tačaka dnevnog reda bit će i situacija u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom su se na zvaničnom Twitter nalogu oglasili iz Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu. Oni su otvoreno pozvali na reakciju povodom prijetnji Milorada Dodika.

Opasne provokacije negatora genocida i lidera bosanskih Srba Milorada Dodika ne smiju biti tolerisane! Urgiramo na Vijeće za vanjske poslove da preduzme odlučne korake za očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine - naveli su na Twitter nalogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.