SARAJEVO

Generalna sekretarka OSCE-a u posjeti BiH

Šmid će se sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem

Generalna sekretarka OSCE-a Helga Marija Šmid. OSCE

A. Ka.

22.11.2021

Generalna sekretarka OSCE-a, Helga Marija Šmid (Maria Schmid), posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 22. do 24. novembra i sastati se sa visokim zvaničnicima i drugim ključnim akterima.

Generalna sekretarka Šmid će također posjetiti Misiju OSCE-a u BiH i jedan od njenih terenskih ureda.

Šmid će se sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem, te sa ministricom vanjskih poslova BiH, Biserom Turković.Također će razgovarati sa članovima Kolegija oba doma Parlamenta BiH, te Interresornom radnom grupom za reformu izbornog zakona.

U razgovorima će se fokusirati na unapređenje dijaloga i pomirenje, zalažući se za prioritetne reforme za državu, što uključuje izbornu, obrazovnu, pravosudnu i antikorupcijsku reformu.

Šmid će se također sastati sa predstavnicima civilnog sektora i partnerima OSCE-a.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Turković, i generalna sekretarka OSCE-a, Šmid, će nakon zajedničkog sastanka, u ponedeljak 22. novembra, dati izjave za medije, s početkom u 18 satu u prostorijama Ministarstva vanjskih poslova BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.