NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Rudari došli po svoje

Izvršni odbor će raspravljati, Petevu se ljulja stolica

Piše: Avaz.ba

24.11.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Rudari došli po svoje.

Od jučer ujutro u sedam sati u svih sedam rudnika u sastavu Koncerna su, u znak podrške komoratima koji idu na proteste, donijeli odluku o radničkom neposluhu.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Rudarska baklja.

U jeku rasta cijena, ekonomske krize i pandemije korone, Fadil Novalić je odlučio da ode na evropsku turneju kako bi s predsjednikom svoje stranke Bakirom Izetbegovićem lobirao za glasove za SDA na izborima.

Akademik Mirko Pejanović o Danu državnosti BiH: Ključne Titove tri rečenice.

Ličnost dana je Nikola Mikelini: Borac za prirodu.

GLOBUS: Izgorio autobus u Bugarskoj, poginulo 46 osoba, stradale cijele porodice.

Nema pomaka za rješenje statusa bivših radnika „Aluminija“, njih pedesetak, koji zbog neuvezivanja radnog staža ne mogu ostvariti pravo na penziju. 

GRAČANICA Delići se grnčarstvom bave gotovo dva stoljeća: Najukusnija jela nastaju u glinenim posudama iz Dževadove radnje.

Glavni grad BiH nedavno je dobio podršku za zajednički nastup Barcelone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob i sankaške staze na Trebeviću, koja je prioritet kako bi se ovaj događaj održao u bh. metropoli.

Velika tragedija desila se jučer u Zenici, gdje je muškarac hicem iz vatrenog oružja usmrtio bivšu suprugu, a nekoliko sati kasnije policija je u naselju Talami pronašla njegovo beživotno tijelo.

TUZLA Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Nesiba Halilovića: Hrustići snimljeni kako bježe u zelenom kombiju.

Hrvatska glumica Anja Matković (33) dio je glumačke ekipe filma „Deset u pola“ bh. oskarovca Danisa Tanovića. Proteklog vikenda održana je premijera ovog ostvarenja u njenoj domovini, kojom je i zatvoren ovogodišnji Zagreb Film Festival.

Na stranama Sporta pročitajte: Selektoru Petevu se ozbiljno ’ljulja stolica’.

Kenan Kamenjaš (21) bio je jedan od najboljih aktera reprezentacije BiH u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket 2022., putem kojih su košarkaški “Zmajevi” po deseti put izborili učešće na smotri najboljih evropskih selekcija.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.