PREDSJEDNIŠTVO BIH

Dodik razgovarao s američkim ambasadorom Nelsonom

Dodik je ponovio da je za dobrobit BiH neophodno da se poštuje njeno ustavno uređenje

Srna

Dodik razgovarao s Nelsonom

Foto: Twitter


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom (Eric) o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s ciljem uspostavljanja unutrašnjeg dijaloga.

U saopćenju iz Dodikovog kabineta se navodi da je član Predsjedništva BiH naglasio da je Republika Srpska opredijeljena poštivanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da je to put ka uspješnom funkcionisanju BiH.

Dodik je ponovio da je za dobrobit BiH neophodno da se poštuje njeno ustavno uređenje, te da nije prihvatljivo bilo kakvo pravno nasilje i nametanje odluka.

- Republika Srpska nije protiv BiH koja može funkcionisati kao zemlja dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, a odluke moraju donositi domaći političari u otvorenom dijalogu i konsenzusom - poručio je Dodik.

- Nakon posjete Dereka Cholleta i pisma Blinkena, ambasador Nelson je razgovarao sa članom Predsjedništva Miloradom Dodikom o prijetnjama koje postojeća blokada i bilo kakvi planovi za povlačenje iz institucija predstavljaju za stabilnost i ekonomske prilike u Bosni i regionu - naveli su iz Ambasade SAD na Twitteru.

Više o temi Milorad Dodik

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA
Dodik razgovarao sa Šmid: RS nema plan za otcjepljenje
NA VRH

Podijeli članak na