SASTANAK U MOSTARU

Čović se sastao s ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom

Dužnosnici su razgovarali o privrednoj saradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući odlične bilateralne odnose

N. Aj.

Čović s Pingom

Foto: HDZ BiH


Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH, NJ. E. Ji Pingom.

Dužnosnici su razgovarali o privrednoj saradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući odlične bilateralne odnose.

Čović se zahvalio ambasadoru, Vladi i narodu Kine za pomoć u realizaciji brojnih projekata i prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini, kao i na značajnoj višestrukoj donaciji medicinske opreme Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom.

Govoreći o jačanju privredne saradnje, Čović je upoznao ambasadora kako nakon dvogodišnje pauze, najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovni, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom. 

BiH i NR Kina imale su uspješnu saradnju na Sajmu gospodarstva u Mostaru, te je Čović, imajući u vidu kako je NR Kina posljednje desetljeće izrazito prisutna na Mostarskom sajmu, uputio poziv kineskim kompanijama za sudjelovanje na Sajmu i naredne, 2022. godine.

Na sastanku se, također, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, te je Čović informirao veleposlanika o predstojećim aktivnostima u BiH kao i nastavku razgovora koji će se voditi o nužnoj izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Ping je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ovih prijateljskih zemalja, koja će se i dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je iz HDZ-a.

NA VRH

Podijeli članak na