SREBRENICA

Dan državnosti BiH u Memorijalnom centru

Cvijeće i vijence na kamen temeljac u memorijalu, kao i prethodnih godina, položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida

S. Smajlović

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u Memorijalnom centra Srebrenica – Potočari danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Cvijeće i vijence na kamen temeljac u memorijalu, kao i prethodnih godina, položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici opštine Srebrenica, Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, potpredsjednik eniteta RS Ramiz Salkić, predstavnici samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz MFS EMMAUS, kao i veliki broj građana i udruženja ic cijele BiH.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Šefket Hafizović peisutnima čestitao je Dan državnosti.

- Koristim priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam dan državnosti kako u zemlji tako i dijaspori. Ovo je najznačajniji datum u historiji naše domovine i moramo je čuvati i graditi u njenim međunarodno priznatima granicama. Nažalost međunarodna zajednica nije se suočila s prošlošću naše države. Da jeste poštovale bi se sve presude međunarodnih sudova, što je ohrabilo separatiste i nacionaliste da razgrađuju našu zemlji i negiraju sve zločine učinjene u proteklom ratu - naglasio je Hafizović.

Povodom Dana državnosti BiH u popodnevnim satima bit će organiziran defile kroz grad, a na kružnom toku kod Kulturnog centra, učesnici defileja pustit će balone, a nakon toga će u Bošnjaško kulturnom centru biti održana prigodna tribina.

NA VRH

Podijeli članak na