ŠOPING GROZNICA

Upozorenje MUP-a RS: Budite oprezni tokom plaćanja na internetu na "Crni petak“

Prilikom plaćanja, potrudite se i provjerite recenzije prije kupovine, koristite kartice, jer imate više šanse za povrat novca, navodi se u saopćenju MUP-a RS

Upozorenje na online kupovinu. Ilustracija

N. Aj.

26.11.2021

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske skrenuli su pažnju građanima da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 26. novembar na međunarodnom nivou obilježava kao "Crni petak“.

- Izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti. Građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za "Crni petak", "Fishing" linkove i e-mail poruke koje promovišu "Crni petak".

Prilikom plaćanja, potrudite se i provjerite recenzije prije kupovine, koristite kartice, jer imate više šanse za povrat novca! Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu – izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni Wi-Fi - istaknuli iz iz MUP-a RS.

Više informacija građani mogu dobiti na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova, posredstvom koje građani mogu prijaviti takve sumnjive aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.