NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kaznit ćemo pokušaj secesije RS

Šmit je dodao da povlačenje iz institucija ili pokušaj njihovog slabljenja ne slabi samo državu nego i entitete i da je BiH suverena država

Avaz.ba

9.12.2021

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Kaznit ćemo pokušaj secesije RS.

Šmit je dodao da povlačenje iz institucija ili pokušaj njihovog slabljenja ne slabi samo državu nego i entitete i da je BiH suverena država.

- PIC je dogovorio da će upotrijebiti sva moguća sredstva da to spriječi, imamo nekoliko opcija na stolu. Jedna od njih je uskraćivanje finansijske pomoći - kazao je Šmit.

DVOSTRUKA IGRA Predsjednik SDA se razotkrio: Izetbegoviću nije stalo do deblokade FBiH.

Izetbegović je za medije izjavio sljedeće: „Uostalom, moje insistiranje da se uključi i pitanje funkcioniranja Federacije u pregovore rezultiralo je formiranjem posebne pregovaračke grupe i ta grupa bi trebala predložiti rješenje tokom ove sedmice.“

Komentar dana napisao je Nermin Demirović: Naša sramota.

Fond je stabilan, ali smo na samom dnu: Penzije među najnižima u Evropi. U Federalnom zavodu PIO/MIO tvrde da je, uprkos pandemiji koronavirusa i nepovoljnim ekonomskim kretanjima, penzioni fond stabilan.

LUKSEMBURG Policija pretresla imovinu Jasmina Mulahusića: Ko sve finansira Bakirovog radikala. Oduzeti su svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Ličnost dana Lionel Mesi: Argentinac nadmašio legendarnog Pelea.

Na stranama Globusa čitajte: Poslanik Bundestaga Adis Ahmetović za „Avaz“: BiH i zapadni Balkan sad a su u fokusu nove njemačke vlade.

- Zapadni Balkan i BiH sada će biti u fokusu, budućnost BiH i njen ulazak u EU su sada na agendi. Bit će jači lobi i iz njemačke nove vlasti za tu regiju - istakao je Ahmetović.

Alma i Tarik Drina oslobođeni optužbi: Prijava Tarića bila lažna.

AVAZ TV Elmedin Konaković u „Crvenoj olovci“: S kim se ozbiljnim sastao vrh BiH?

ZABAVA GODINE Magazin ’Azra’na partiju okupio zvijezde regiona.

PLANOVI Veliki izazovi pred načelnikom Nerminom Muzurom: Za Ilidžu će 2 022. biti historijska godina, aktiviraju se brojna gradilišta.

AKCIJA „STORAGE 2“ Izvršeni pretresi na 50 lokacija u pet gradova u RS: SIPA hapsila članove narkokartela. U opsežnoj akciji kodnog naziva “Storage 2” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a RS uhapsili su 19 osoba te izvršili pretrese na više od 50 lokacija na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Doboja i Bosanskog Novog.

KRIZA Savez samostalnih sindikata BiH: Potrošačka korpa skuplja za 88,59 KM.

NA MUŠKOM TERENU Sportska novinarka Arnela Muminović radi za DR1: Trebinjka na danskoj televiziji komentirala meč s BiH.

OLIMPIJSKI KOMITET BiH Održan 10. izbor najboljih sportista i ekipa: Nedžad Husić najbolji u 2021. godini.

REPREZENTACIJA Ivajlo Petev, selektor reprezentacije BiH, najavio duel protiv selekcije SAD: U Los Anđeles idu sam o vakcinisani. Petev je naglasio kako očekuje maksimalnu borbenost i zalaganje.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.