DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Veza El-Kaide postao "Slobodni mislilac"

Visoki predstavnik za prava Hrvata. Zašto se Komšić pridružio Dodiku protiv Šmita

Piše: Avaz.ba

7.9.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem broju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Veza El-Kaide postao "Slobodni mislilac". 

Jasmin Mulahasić, radikalni SDA internet-jurišnik koji je u subotu uvečer uhapšen na graničnom prijelazu Bosanski Brod, ispitan je jučer u Tužilaštvu BiH. On je prekjučer predat u nadležnost Tužilaštva i za njega je jučer u Sudu BiH predložen jednomjesečni pritvor zbog straha od bijega.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: I jedan je previše.

Visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) založio se za prava Hrvata u BiH te poručio da se Hrvatima mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima. 

Za "Avaz" je o dešavanjima u Crnoj Gori govorio profesor Zlatko Vujović iz Podgorice. Naglasio je da je sukob građanske i srpske Crne Gore sve otvoreniji.

Ličnost dana je Karlos Alkaraz: Najmlađi četvrtfinalista US Opena.

Za mjesec dana namirnicama cijene više za bar pola marke. Val poskupljenja tek doseže vrhunac.

Pad legalnog tržišta u BiH je zaustavljen, ali crno tržište je još uvijek najveće u Evropi. Bez obzira na pojačane akcije zapljena, država i dalje u gubitku.

Konsultacije vlasti i zdravstvenih stručnjaka oko uspostavljanja pravnog okvira za sistem digitalne potvrde u BiH radi olakšanja slobodnog kretanja tokom pandemije koronavirusa su u toku. Hoće li BiH dobiti Covid pasoše.

Već sedam mjeseci se ništa ne radi. Ko i zašto koči izgadnju Prve transverzale.

Na stranama Crne hronike pročitajte kako je veliki požar uzmenirio stanare zgrade T3 u Maglaju, kao i detalje dramatičnog hapšenja Viktora Čavića na Manjači, nakon što je potegnuo pištolj na policajce pa ih pokušao pregaziti.

Burak Jeter, tursko-nizozemski producent i DJ, govorio je za "Avaz" uoči nastupa na Bijeloj tabiji, te otkrio svoje planove za budućnost. Pročitajte i šta je rekao o našem glavnom gradu.

Na stranama Sporta pročitajte razgovor sa Ivajlom Petevom, selektorom reprezentacije BiH pred večerašnji duel sa Kazahstanom. Svi bh. fudbalski putevi večeras ponovo vode na zeničko Bilino polje gdje naš državni tim igra četvrtu kvalifikacionu utakmicu za Munidijal 2022.

Novi skandal potresa Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Pukla afera pred važan meč.

U današnjem "Avazu" čitaoci na poklon dobijaju i redovni prilog "Auto market".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.