RAZGOVORI

Ambasadorica Kanade za BiH posjetila CIK BiH

Predstavljena je i Inicijativa za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koju je Centralna izborna komisija BiH dostavila Parlamentarnoj skupštini BiH dana 16.09.2021. godine, saopćeno je iz CIK-a

Sa današnjeg sastanka. CIK BiH

N. Aj.

9.12.2021

Kerolajn Čaret (Caroline Charette), ambasadorica Kanade za Mađarsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti i Nilu Šanker (Neela Shanker), savjetnica za političke i javne poslove Ambasade su danas posjetile Centralnu izbornu komisiju BiH gdje su se sastale sa predsjednikom Željkom Bakalarom i članovima CIK BiH.

- Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima koje provodi Centralna izborna komisije BiH sa ciljem jačanja integriteta, transparentnosti i efikasnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, te doprinosu Centralne izborne komisije BiH u reformi izbornog zakonodavstva u BiH. Predstavljena je i Inicijativa za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koju je Centralna izborna komisija BiH dostavila Parlamentarnoj skupštini BiH dana 16.09.2021. godine - saopćeno je iz CIK-a.

Razgovarano je i o mnogobrojnim izazovima sa kojim se u svom radu susreće Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine te o planiranim aktivnostima Centralne izborne komisije BiH u vezi sa narednim Općima izborima u BiH.

Ambasadorica Čaret se zahvalila na otvorenosti Centralne izborne komisije BiH i naglasila da Kanada uvijek daje podršku razvoju demokratije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.