VRIJEDNA DONACIJA

Danas svečana primopredaja helikoptera Oružanim snagama BiH

Na svečanoj ceremoniji primopredaje planirano je obraćanje članova Predsjedništva BiH, ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, ambasadora SAD u BiH Erica Nelsona i načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generala-pukovnika Senada Mašovića

Piše: E. T.

10.12.2021

Primopredaja četiri helikoptera opšte namjene Bell Huey II Oružanim snagama Bosne i Hercegovine bit će održana danas u kasarni "Rajlovac".

Na svečanoj ceremoniji primopredaje planirano je obraćanje članova Predsjedništva BiH, ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, ambasadora SAD u BiH Erica Nelsona i načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generala-pukovnika Senada Mašovića, najavljeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Slijetanje helikoptera sa VIP-zvanicama planirano je u 10.45 sati, doček i predaja raporta predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH u 11.00 sati, demonstracija operativnih sposobnosti Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga BiH u 11.15 sati.

Helikopter vojne oznake UH-1H-II Huey II modernizirana je, poboljšana i za održavanje jeftinija varijanta helikoptera opće namjene UH-1H Iroquois (poznat i kao „Huey“), koji se nalazi u inventaru Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.