VOJNI POVJERENIK

Šiljegović sa novoimenovanim vojnim atešeom Njemačke u BiH Francom Džozefom Notleom

Tokom sastanka Šiljegović je upoznao potpukovnika Notlea s aktivnostima Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, kao i sa stanjem ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH

Šiljegović i Notle tokom sastanka. press

E. Ć.

13.12.2021

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u BiH, potpukovnika Franca Džozefa Notlea (Franc Josef).

Tokom sastanka Šiljegović je upoznao potpukovnika Notlea s aktivnostima Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, kao i sa stanjem ljudskih prava pripadnika Oružanih snaga BiH.

Razgovarano je i o aktuelnim pitanjima s kojim se parlamentarni vojni povjerenik BiH sreće u radu sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Razmijenjena su mišljenja i o nekim aktuelnim pitanjima čije bi rješavanje omogućilo pripadnicima Oružanih snaga BiH efikasniji rad i djelovanje.

To se, prije svega, odnosi na modernizaciju opreme, poboljšanje uslova za život i rad u kasarnama, kao i na rješavanje statusnih pitanja, posebno onih koja se odnose na povećanje plata i poboljšanje životnog standarda, sapopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.