ŠEFICA KLUBA SNSD

Novaković-Bursać o odluci probosanskog bloka da istupi iz pregovora: Kompletnu političku situaciju žele okrenuti u njihovu korist

Kazala da je čula kako probosanske stranke najavljuju izlaz iz pregovora o novom Izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini

Novaković Bursać: Probosanske stranke čine jedinstven politički blok. arhiv

E. Ć.

16.12.2021

Snježana Novaković-Bursać, šefica Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kazala je u razgovoru za “Glas” da je čula kako probosanske stranke najavljuju izlaz iz pregovora o novom Izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini.

Novaković-Bursać navodi kako taj potez prije svega pokazuje da probosanske stranke čine jedinstven politički blok koji se razlikuje samo u kozmetičkim stvarima, ali da je suština ista.

- Mislim da i ovim pokazuju da su stvarni generator problema. Kada god je bila najava održivog rješenja, posebno na relaciji Bošnjaci - Hrvati u FBiH, oni su našli način da to eskiviraju. Jednostavno, bježe i traže izgovor za svoje neučestvovanje, odnosno neprihvatanje realnih rješenja - rekla je Novaković-Bursać.

Šefica Kluba SNSD-a kaže da je ponovo samo RS krivac, te da je to još jedan u nizu izgovora probosanskih stranaka.

- Svi odreda, kada govore da je to vanustavno djelovanje, ne pozivaju se ni na jedan član Ustava i toliko o tome. Nikad se niko nije pozvao ni na jedan dio Ustava i rekao da je to član koji navodno RS krši jer tog argumenta ni nema. Od njih slušamo samo političke parole i pokušaje kukanja pred međunarodnom zajednicom da bi opet neko, umjesto njih, pokušao da riješi stvari - rekla je Novaković-Bursać, te dodaje:

- Kompletnu političku situaciju žele okrenuti u njihovu korist, odnosno njihovih političkih ideja. Da li u tome vide i Izborni zakon, vjerovatno da, a manir je poznat - zaključila je šefica Kluba SNSD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.