NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Propalo 700.000 vakcina

Tako će na otpadu završiti, kako nam je potvrđeno iz ZJZ FBiH, ukupno 240.500 doza „AstraZenece“ i 1.167 doza „Sinovaca“

Avaz.ba

20.12.2021

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Propalo 700.000 vakcina.

Da u BiH masovno propadaju vakcine protiv koronavirusa, potvrđuju i posljednji podaci iz entitetskih ustanova, Federalnog zavoda za javno zdravstvo i Instituta za javno zdravstvo RS, gdje je u odnosu na mjesec ranije, zbog isteka roka, bačeno još skoro 150.000 doza vakcina. Tako će na otpadu završiti, kako nam je potvrđeno iz ZJZ FBiH, ukupno 240.500 doza „AstraZenece“ i 1.167 doza „Sinovaca.“

SAZNAJEMO Članovi porodica Palić i Hota u Tužilaštvu KS: Dati prvi iskazi protiv KCUS-a i Izetbegović. Pola godine nakon što je advokat Damir Koldžo Tužilaštvu Kantona Sarajevo podnio dvije prijave protiv Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i generalne direktorice Sebije Izetbegović za nesavjesno liječenje saslušani su prvi svjedoci.

Komentar dana "Populista s Pantovčaka " napisao je Alen Bajramović.

Nakon što je potvrđena optužnica Tužilaštva BiH: Selmo Cikotić ostaje bez pristupa tajnim podacima. Sud BiH potvrdio je prije 15 dana optužnicu protiv ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića koja ga tereti za zloupotrebu položaja kojom je oštetio budžet BiH za 9,7 miliona KM, a drugima pribavio imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

NAĆI RJEŠENJE Prof. dr. Salih Fočo za “Avaz”: Dejtonski okvir ne može ostati. Situacija u BiH ide ka gorem, političke opcije su se zakopale u svoje bunkere i aktivirale najsnažnije politiku iz devedesetih godina, kaže za “Avaz” prof. dr. Salih Fočo, ugledni bh. sociolog, profesor Filozofskog fakulteta UNSA-e i autor više od 300 knjiga i naučnih i stručnih radova iz oblasti sociologije i teorije društva.

Ličnost dana je Vladan Kovačević, golman Rakova ove sezone branio je u top formi.

Na stranama Globusa čitajte: Varijanta omikron širi se brzinom munje: Evropske zemlje pooštravaju mjere.

DOBRE VIJESTI Na gradilištu Počitelj - Zvirovići radi se punom parom: Počelo spajanje najvišeg mosta na Koridoru 5C. Zanimljivo je da će za kompletnu rasponsku konstrukciju biti utrošeno između 35.000 i 40.000 kubika betona, 8.000 tona armature i 1.500 tona kablova za prednaprezanje.

Vrijedne uspomene Niha da Šehića u Memorijalnom centru: Predao djedov sat i tespih nađene u masovnoj grobnici.

Općina Vogošća loše uredila obale rijeke Bosne: Čim padne kiša, mještani strahuju od poplava.

TRNOVO Rođendanska zabava u Bašcima kod Delijaša završila zločinom: Ubio poznanika iz lovačke puške. U Lovačkom domu „Selmo Turković“ u Bašcima kod Delijaša, općina Trnovo, jučer je u 3.30 sati hicima iz lovačke puške ubijen 39-godišnji Mithat Vejo. Njega je usmrtio Ismet Ibričić (68), kojeg je policija jučer ujutro uhapsila, a zločinu je kumovao alkohol.

LOS ANĐELES Reprezentacija BiH zaključila godinu novim porazom: Kuda ide bh. fudbal? Naša fudbalska reprezentacija poražena je u prijateljskom meču odigranom u Los Anđelesu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država (1:0). Gol odluke postigao Kol Baset (Cole Bassett) u 89. minuti.

U današnjem "Avazu" donosimo specijalni prilog "Sport".

RUKOMET Ivica Obrvan okupio izabranike na Ilidži: Počela operacija "Euro 2022".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.