ZASTUPNICA SBB-A

Prašović-Gadžo: Tražim da Vlada FBiH planirana sredstva od milion KM umjesto za svoju medijsku promociju, preusmjeri za liječenje djece oboljele od karcinoma

Ne smijemo dopustiti da našim novcem Fadil & Co plaćaju medijsko šepurenje u kojem će nas ubjeđivati kako oni dobro rade svoj posao - navela je Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo. Arhiv

Piše: D. H.

20.12.2021

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sanela Prašović-Gadžo na svom je Facebook profilu zatražila da Vlada FBiH planirana sredstva od milion KM umjesto za svoju medijsku promociju odmah preusmjeri na liječenje djece oboljele od karcinoma.


Nije im potreban nikakav vanjski PR

Odgovor na zastupničko pitanje. Facebook

- Na prošloj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH postavila sam zastupničko pitanje premijeru Novaliću i Vladi FBiH vezano za usvojenu Odluku da se iznos od 814.905 KM dodijeli PR agenciji ZPR za poslove promoviranja Novalića i Vlade u medijima, iako Vlada FBiH ima Odjel za odnose s javnošću u kojem radi devet uposlenika. Danas sam dobila odgovor koji je manipulativan, površan i kreiran na način koji ne priliči jednoj instituciji - navela je Prašović.

Prašović navodi kako Vlada FBiH već ima devet uposlenika u Uredu za odnose s javnošću te da im stoga nije potreban nikakav vanjski PR niti nabavka za usluge promoviranja u medijima.

- Sutra ću na sjednici Zastupnickog doma tražiti i podnijeti zaključak da Vlada FBiH odmah planirana sredstva u budžetu za ovu godinu u iznosu od 1 milion “za transparentnost rada Vlade FBiH” preusmjeri i uplati za liječenje djece oboljele od karcinoma i roditeljskoj kući za djecu oboljelu od raka-Udruzenje Srce za djecu!


Pitanja bez odgovora

Odgovor na zastupničko pitanje. Saneka Prašović-Gadžo, Facebook

Dodatno, sutra cu ponovno na sjednici postaviti pitanja na koja nisam dobila odgovore, a to su:

- Zašto ste proveli postupak nabavke i izdvojili 814.905 KM za usluge PR promocije rada Vlade FBIH kada istovremeno imate formiran Ured za odnose s javnošću i devet osoba koje su stalno uposlene u Vladi FBIH na poslovima PR-a?

- Temeljem kojih saznanja, analiza i informacija ste utvrdili opravdanost predmetne nabavke i kreirali Javni poziv za nabavku? Molim da mi se dostave dokumenti koji potvrđuju opravdanost nabavke.

- Molim dostavljanje podataka o osobama koje su bile u Komisiji za izbor ponude za Javni poziv za prijavu projekata za raspodjelu sredstava po Programu utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava ,,Ugovorene i druge posebne usluge - Transparentnost rada Vlade Federacije BiH u implementaciji reformskih procesa"? Molim ime, prezime i radno mjesto za svakog člana Komisije.

Prašović-Gadžo navodi kako je manipulacija Fadila Novalića da ne objasni u odgovoru temeljem čega je odlučio da potroši 814.905 maraka na svoju i medijsku promociju ministara neuspješna.

- Mahati sa pričom da je to bilo u budžetu za 2021. je spinovanje, jer u budžetu nije pisalo na šta se odnosi stavka “transparentnost rada Vlade FBiH”. Ja sam trazila direktno očitovanje temeljem kojih podataka i analiza su ut rdili da im je potrebna plaćena medijska promocija teška 814.905 KM preko odabrane PR Agencije ZPR - navodi Prašović-Gadžo.

Prašović-Gadžo je zamolila kolege zastupnike da sutra podrže Zaključak da se planirani milion KM odmah preusmjeri za liječenje djece oboljele od karcinoma!

- Ne smijemo dopustiti da našim novcem Fadil & Co plaćaju medijsko šepurenje u kojem će nas ubjeđivati kako oni dobro rade svoj posao. Suluda planirana medijska kampanja novcem građana im ne smije proci! - navela je Prašović-Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.