NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH na začelju regiona

Zbog nesposobne vlasti prijeti nam novi rizik, omikron već među bh. populacijom?

Avaz.ba

28.12.2021

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH na začelju regiona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podigla je svoju prognozu rasta za regiju zapadnog Balkana na 6,4 posto za 2021. godinu, u svom najnovijem izvještaju o regionalnim ekonomskim izgledima (REP).

Ipak, nas u Bosni i Hercegovini može zabrinjavati to što se od svih država zapadnog Balkana našoj zemlji predviđa najmanji rast. Učinak BiH je čak premašio očekivanja u drugom tromjesečju 2021. godine, uz oporavak vanjskih tržišta i snažan rast domaće privatne potrošnje, podržan baznim efektima.

ČEKA SE SJEDNICA   Ako Dom naroda usvoji izmjene Zakona o PIO: Penzije bi mogle biti više za 4,5 posto.

Komentar dana pisala je Meliha Smajkić: Kako preživjeti.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi.

ALARMANTNO Zbog nesposobne vlasti prijeti nam novi rizik: Omikron već među bh. populacijom?

Odluke koje vode ka secesiji RS padaju u vodu pred činjenicom na koju u razgovoru za “Avaz” ukazuje i Izudin Hasanović, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Teritorija Distrikta Brčko je u nadležnosti države, arbitražnom odlukom za Brčko RS je podijeljena na dva dijela, a jedan od njenih efekata je upravo onemogućavanje secesije. 

Ličnost dana je Luka Garza: Utakmica karijere budućeg ’Zmaja’.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Sandžaku i Zlatiborskom okrugu, s ambasadorom Republike Turske u Srbiji Hamijem Aksojem (Aksoy) obišao je radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, koji gradi turska kompanija “Tasyapi”.

PROCESI Dok se bh. vlastodršci svađaju: BiH miljama daleko od Evropske unije.

Tri zgrade u Mostaru Đački dom, “Staklena banka” i hotel „Ero“ svojevrsna su poveznica između Federalne i Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona te Grada Mostara, ali i predmet prelijevanja novca po pitanju ubiranja kirije.

Ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača, povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, posjetio je jučer štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Multimedijalna izložba "Crvena jabuka: Za sve ove godine" otvorena je sinoć u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu, povodom 35 godina djelovanja tog sarajevskog benda, koji je jedan od najdugovječnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije.

SKUPŠTINA KS Nastavak 46. redovne sjednice donio burna dešavanja: Kako osnovati novu agenciju bez registra.

Autoelektričar Rade Vujković (39) iz Jošika kod Bosanske Dubice hicem iz prepravljene sačmarice ubio je bivšu suprugu Tanju Vujković (35), a potom izvršio samoubistvo.

TUŽILAŠTVO TK  Određen jednomjesečni pritvor za trojicu pljačkaša: Ubica i razbojnici harali  po Srebreniku.

Kritike na račun rada Turističke zajednice (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) iznesene u javnom prostoru proljetos pokrenule su pitanje uspostavljanja novog organizacijskog sistema upravljanja turizmom.

Edin Hasanović (29), bosanskohercegovački glumac iz Zvornika s adresom u Njemačkoj, učestvuje u popularnom TV šouu “Schlag den Star” na poznatom kanalu ProSieben, a koji produciraju Raab TV i Brainpool.

PREMIJER LIGA BIH Nermin Haskić, novi napadač “Rođenih”, za “Avaz”: Svjestan sam očekivanja.

Upravni odbor FK Sarajevo postigao je dogovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Goranom Sablićem (42) o sporazumnom prekidu saradnje.

KOŠARKA Vedran Bosnić, selektor reprezentacije BiH, za “Dnevni avaz”: Eurobasket će biti veliki izazov.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" donosimo i redovni prilog "Automarket" s najnovijim vijestima iz svijeta automobila.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.