DANAŠNJA SJEDNICA

Vlada FBiH: Neće rasti cijene električne energije za domaćinstva

Ipak, napominjemo da Vlada Federacije BiH još uvijek nije u mogućnosti donijeti bilo kakvu odluku o ograničavanju cijene električne energije za privredu, istakli su iz Vlade FBiH

E. Ć.

Vlada FBiH ostala pri svom stavu

Foto: fena


Povodom jučer usvojenog amandmana na prijedlog dopuna Zakona o električnoj energiji u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poručuje da, kao i dosad, poštuje sve odluke zakonodavnog tijela.

- S velikom pažnjom iščekujemo ishod vezan za ovaj zakon u Parlamentu FBIH i učinit ćemo sve što je u našoj moći da, kao i do sada, vučemo poteze koji su u cilju zaštite naše privrede.

Ipak, napominjemo da Vlada Federacije BiH još uvijek nije u mogućnosti donijeti bilo kakvu odluku o ograničavanju cijene električne energije za privredu s obzirom da dopune ovog zakona nisu usvojene u istovjetnom tekstu u oba doma, pa samim tim ni takav zakon nije još usvojen.

Naglašavamo da Vlada Federacije ostaje pri stavu da cijene električne energije za domaćinstva neće rasti - saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

NA VRH

Podijeli članak na