PROMPTNA REAKCIJA

Uklonjeni neprimjereni grafiti na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru

Ovakve stvari se neće tolerirati, poručili iz Ureda gradonačelnika Mostara

Komunalne službe uklonile sporne grafite. Avaz

Piše: M.Sm.

7.1.2022

Nakon novog vandalskog pohoda na Partizanskom spomen-obilježju u Mostaru, nacionalnom  spomeniku BiH, Ured gradonačelnika Grada Mostara upućuje riječi osude ispisivanja grafita neprimjerenog sadržaja.

- Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, skrnavljenja nacionalnog spomen obilježja, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst kada je u pitanju očuvanje spomeničke baštine te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija -kazali su iz Ureda.

Naveli su da od pripadnika MUP-a očekuju da nakon što nakon obavljanja uviđaja, u konačnici otkriju i počinitelje i nalogodavce ovog vandalskog čina.

- Gradske komunalne službe su promptno reagirale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko spomen obilježje -naglasili su iz Ureda gradonačelnika.



Partizansko groblje jutros. Avaz

Ovim putem, dodali su, žele  poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a ko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj.

- Napominjemo također kako će Grad Mostar u idućem razdoblju učiniti dodatne aktivnosti na zaštiti i valorizaciji Partizanskog spomen obilježja. U tu svrhu u budžetu su osigurana sredstva kako za održavanje tako i za sistem video nadzora na prostoru grada, a što se podići razinu sigurnosti i prevenirati ovakve vandalske ispade- potcrtali su iz Ureda gradonačelnika Mostara, Maria Kordića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.