SVJETSKI SAJAM

Ministar Delić ispratio prvu grupu privrednika na izložbu EXPO

Oblast turizma na ovoj izložbi predstavljat će 15 kompanija i tri turističke zajednice

Delić ispratio privrednike. Fena

E. T. / Fena

9.1.2022

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić jutros je sa sarajevskog aerodroma ispratio prvu grupu privrednika koji su otputovali na svjetsku izložbu EXPO 2020 Dubai.


Sedmica "turizma i spajanja"

Oblast turizma na ovoj izložbi predstavljat će 15 kompanija i tri turističke zajednice, koje će tokom petodnevnog boravka na ovoj izložbi učestvovati na nekoliko foruma. S obzirom na to da je ovo sedmica "turizma i spajanja“, bh. privrednici učestvovat će i na cjelodnevnom Travel & Connectivity Business Forumu – poslovnom forumu posvećenom temama putovanja i spajanja, s posebnim akcentom na mogućnosti balansiranja dvije realnosti koje danas živimo; digitalne i realne stvarnosti.


Osim ovog centralnog foruma, za bh. privrednike iz sektora turizma planirani su i poslovni i networking sastanci s predstavnicima sektora turizma iz Slovenije i drugih zemalja regije.


Način života na cijeloj planeti

- Osim predstavljanja i umrežavanja naših privrednika, vrlo važno je i ispratiti globalne trendove i biti u toku s globalnim svjetskim kretanjima. Upravo o tome će imati priliku saznati na forumu na kojem će se diskutovati o izazovima s kojima se susreće sektor turizma tokom digitalne transformacije koja je posljednje dvije godine postala dominantni način života na cijeloj planeti - zaključio je ministar Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.