DPS CRNE GORE

Zbog stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u Banjoj Luci očekujemo reakciju Ministarstva vanjskih poslova

Sve ovo je pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti - kazala je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Al. B.

10.1.2022

Nela Savković Vukčević: Nastavak velikosrpskih hegemonističkih težnji. DPS Crne Gore

Jučerašnjim svečanim defileom u Banjaluci i isticanjem jedne od zastava iz Kraljevine Crne Gore slikovito su iskazani želja i cilj politike koja se tamo slavila – uspostavljanje „srpskog sveta“ konstantnim provociranjem pripadnika drugih nacionalnosti, kazala je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Ona dodaje da je obilježavanje neustavnog praznika u Banja Luci nastavak velikosrpskih hegemonističkih težnji, sa sličnom simboličnom porukom kao i nacionalistički ispadi sa društvenih mreža iz pojedinih gradova BiH na kojima se šovinističkim povicima, uz prateću adekvatnu, već viđenu ikonografiju, prijeti, omalovažavaju drugi narodi i ugrožava njihova sigurnost.

- Sve ovo je pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti. Zbog upotrebe stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u svečanom defileu entiteta BiH, očekujemo reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova, kao i naše ambasade u Sarajevu. U suprotnom, biće ovo samo još jedna demonstracija snishodljivosti koju pokazuje Vlada Crne Gore kada su u pitanju brojne provokacije koje nam dolaze iz „srpskog sveta” – ističe Savković Vukčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.