TOKOM POSJETE

Samantha Power objavila videoporuku: Ovo je teško vrijeme za narod BiH, imate trajnu podršku SAD

Ovo je teško vrijeme za narod ove zemlje, veoma izazovan razvoj političkih dešavanja, ali i odlična prilika za mene da prenesem trajnu podršku SAD i američkog naroda ovom nevjerovatno važnom partnerstvu između naše dvije zemlje, zaključila je Power

Samantha Power. Printscreen

N. Aj.

20.1.2022

Administratorica USAID-a i bivša ambasadorica SAD-a pri UN-u Samantha Power na Twitteru je objavila videoporuku upućenu građanima Bosne i Hercegovine.

- Za mene je jako dirljivo biti opet ovdje, u Bosni i Hercegovini, zemlji u kojoj sam živjela i radila kao ratna dopisnica 1990-tih godina - kazala je na početku videa Power.

Istaknula je da je danas tu kao administratorica USAID-a te da je jako ponosna na programe koje su podržavali tokom 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Ponosna sam na ulaganja u ekonomske prilike, u mlade ljude, u nezavisne medije, kao i u antikorupcijski rad. Imat ću priliku da se tokom narednih nekoliko dana sretnem sa istinskim liderima u ovoj zemlji, ljudima koji odbijaju da odustanu od slobode, jedinstva i prosperiteta. Zaista sam uzbuđena što ću sjesti s njima i čuti njihovo mišljenje šta još možemo učiniti da podržimo stvaranje demokratske odgovornosti u Bosni. Ovo je teško vrijeme za narod ove zemlje, veoma izazovan razvoj političkih dešavanja, ali i odlična prilika za mene da prenesem trajnu podršku SAD i američkog naroda ovom nevjerovatno važnom partnerstvu između naše dvije zemlje - zaključila je Power.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.