POVLAČE SE IZ PROCESA

Kojović: Nije nam prihvatljivo da prijedlog ne smije zadirati u RS i zadovoljiti Čovića

Dodao je da građani na predstojeće izbore trebaju gledati kao na referendum o ovakvim stvarima

Predrag Kojović. S. Spahić

Piše: S. S.

27.1.2022

Zastupnik Naše stranke Predrag Kojović nakon pregovora u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu izjavio je kako se ova politička opcija povlači iz ovog procesa.

- Neke stranke su se ranije povukle, mi smo ostali do ovog sastanka jer smo vjerovali da u procesu ostaje i prijedlog Naše stranke. Kako on nema ni teoretsku šansu, onda nema ni smisla da mi idemo u Neum - kazao je Kojović.

Istakao je i da vladajuća koalicija ima "više nego dovoljnu podršku u Parlamentu BiH i za izmjene Ustava, a posebno izmjenu Izbornog zakona".

- Nadali smo se da će se napredak ovih iznimnih ljudi donijeti nešto novo. Ipak, rješenje tražimo u jednom malom krugu koji je bio omeđen, da prijedlog ne smije zadirati u RS i zadovoljiti Dragana Čovića. To nama nije prihvatljivo - kazao je Kojović.

Dodao je da građani na predstojeće izbore trebaju gledati kao na referendum o ovakvim stvarima.

- Palmer (Matthew, specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu, op.a.) i Ajhorst (Angelina Eichhorst, direktorica Evropske komisije za vanjske poslove, op.a.) došli su da traže rješenje u onom što smatraju šta je politička realnost, a ja sam za promjenu realnosti. Tu promjenu mogu napraviti samo građani - kazao je Kojević.

Istakao je i da postoje uspješni mehanizmi za sprječavanje ugrožavanja svakog vitalnog interesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.