IZBORNI ZAKON

Borenović: Direktan izbor člana Predsjedništva na prostoru RS-a, a u FBiH kako god se dogovore

Podržavamo unapređenje rada biračkih odbora, skeniranje glasačkih listića, regulisanje instituta vanrednih izbora i bolju registraciju političkih subjekata, redefinisanje glasanja putem pošte

Branislav Borenović. Agencije

S.S.

29.1.2022

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović poručio je danas da svi koji su protiv predloženih tehničkih, a za njih suštinskih izmjena Izbornog zakona, su i protiv poštenih i zakonitih izbora, što govori o karakteru takvih politika.

- Neki te izmjene nazivaju tehničke, ali za nas su suštinske. Podržavamo unapređenje rada biračkih odbora, skeniranje glasačkih listića, regulisanje instituta vanrednih izbora i bolju registraciju političkih subjekata, redefinisanje glasanja putem pošte. Na taj način je moguće obezbijediti poštenije izbore - rekao je.

Prokomentarisao je Borenović i način izbora članova Predsjedništva BiH.

- Samo direktan izbor jednog člana Predsjedništva BiH sa teritorije Republike Srpske dolazi u obzir. Kako će se stranke u FBiH dogovoriti oko izbora druga dva člana kod sebe, ostavićemo njima, ali što se tiče Republike Srpske pristajemo samo na direktan izbor - kazao je Borenović.

Istakao je da bez obzira na namjeru pojedinih stranaka iz vlasti da se ne dese izmjene izbornog zakonodavstva, sa ili bez izmjena, siguran je u pobjedu zajedničkih kandidata opozicije za pozicije predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH, kao i pobjednički rezultat PDP-a i drugih opozicionih stranaka za Narodnu skupštinu Republike Srpske na izborima koji će se desiti 2. oktobra, da bi formirali pravu narodnu Vladu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.