SAOPĆENJE

Kapo: Osuđujemo istup predsjednika HDZ-a, jer je nekorektan prema Bošnjacima, Hrvatima i historijskim činjenicama

Važno je naglasiti da je nad Bošnjacima i Hrvatima u RS počinjen genocid, što je dokazano u presudi Suda u Hagu, istakao je generalni sekretar SBB-a Amer Kapo

Amer Kapo i Dragan Čović. Avaz

Press centar SBB-a

2.2.2022

Povodom obraćanja predsjednika HDZ-a u Narodnoj skupštini RS, generalni sekretar SBB-a Amer Kapo dao je sljedeću izjavu:



Skandalozni stavovi

- Savez za bolju budućnost BiH iznenađen je i razočaran izjavama i stavovima predsjednika HDZ-a BiH gospodina Dragana Čovića u govoru u Narodnoj skupštini RS.

Kapo ističe da su izneseni stavovi posebno skandalozni, ako se uzme u obzir činjenica da su iz gotovo svih općina s područja bh. entiteta Republika Srpska protjerani i svedeni na statističku grešku i pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Neprihvatljivo otvoreno pružanje podrške Dodiku

- Važno je naglasiti da je nad Bošnjacima i Hrvatima u RS počinjen genocid, što je dokazano u presudi Suda u Hagu, a da je kompletno hrvatsko stanovništvo protjerano iz Posavine, Prijedora...

S tim u vezi, osuđujemo, kao i gotovo cjelokupna javnost u BiH i Hrvatskoj, iznesene stavove gospodina Čovića, jer su nekorektni prema Bošnjacima, Hrvatima i historijskim činjenicama, i smatramo da je potpuno neprihvatljivo njegovo otvoreno pružanje podrške secesionističkoj vlasti Milorada Dodika, koja već duže vrijeme opstruira državne institucije BiH - poručio je Kapo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.