ZASTUPNICA U PD PSBIH

Đapo: SBB neće glasati za HDZ-ov prijedlog, Jusufović je danas već bio protiv

Ona je naglasila da je u slučajevima kada se mijenjaju temeljni zakoni poput izbornog, neophodno voditi sveobuhvatan dijalog i postići politički i stručni kompromis

H. J. I.

15.6.2022

Đapo: SBB neće podržati izmjene i dopune Izbornog zakona BiH koje predlaže HDZ. Facebook

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edita Đapo, komentirajući dešavanja u Državnom parlamentu, kazala je da bez obzira na činjenicu da je na današnjoj sjednici Doma naroda prošao HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona, taj dokument sasvim sigurno neće dobiti podršku u Predstavničkom domu, što znači da će u konačnici biti oboren.

- Delegat SBB-a u Domu naroda Munib Jusufović danas je glasao protiv HDZ-ovog prijedloga i time iskazao stav SBB-a. Kada se ovaj dokument nađe u Predstavničkom domu, ja ću kao zastupnica SBB-a biti protiv - kazala je Đapo za portal "Avaza".

Ona je naglasila da je u slučajevima kada se mijenjaju temeljni zakoni poput izbornog, neophodno voditi sveobuhvatan dijalog i postići politički i stručni kompromis.

- SBB neće podržati izmjene i dopune Izbornog zakona BiH koje predlaže HDZ jer isti nije dogovoren u Neumu i Sarajevu, niti je na to pristala bilo koja stranka učesnica pregovora iz Sarajeva - naglasila je Đapo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.