SAOPĆENJE

SBB: Podržavamo historijski sporazum Osmorke i HDZ-a

Savez za bolju budućnost uložio je puno političkog kapitala i podnio značajnu političku žrtvu kako bi se dogodila ovakva koalicija, s tim da očekujemo da ista preuzme odgovornost jednako i prema građanima BiH, navode u saopćenju

SBB: Očekujemo da se mnogo više od ranije vlasti pažnje posveti pomoći domaćoj privredi. SBB

Press centar SBB-a

29.11.2022

Savez za bolju budućnost BiH podržava historijski sporazum Osmorke i HDZ-a i daje punu podršku potpisanim rješenjima, koja stabiliziraju Bosnu i Hercegovinu i Federaciju Bosne i Hercegovine.

Savez za bolju budućnost uložio je puno političkog kapitala i podnio značajnu političku žrtvu kako bi se dogodila ovakva koalicija, s tim da očekujemo da ista preuzme odgovornost jednako i prema građanima BiH.

Stoga i očekujemo da se mnogo više od ranije vlasti pažnje posveti pomoći domaćoj privredi, zapošljavanju, razvoju i jačanju mjera kako bi mogli parirati ekonomskoj i energetskoj krizi, ali i inflaciji. Ono što posebno ističemo i što je veoma važno jeste to da se posveti posebna pažnja korištenju IPA fondova i ostalih evropskih fondova, koje nesposobna vlast do sada decenijama nije znala iskoristi, a radi se o više stotina miliona maraka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.