PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Dodik i SNSD su legalizovali Inckov zakon, vraća se u institucije BiH

Jasno je da je Dodik za šaku proklete vlasti spreman da promijeni i vlastitu vjeru, poručio je Borenović

Borenović: Nije prvi put da je Dodik ponizio sebe. Srpska info

E. Ć.

2.2.2022

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarišući posebnu sjednicu Narodne skupštine RS, poručio je kako Srbi i RS treba da znaju da je SNSD jedina stranka koja je prihvatila sve i jedan nametnuti zakon visokih predstavnika, odnosno tačno njih 339 sa Inckovim (Valentin Inzko) koji se odnosi na zabranu negiranja genocida.






Dodik i SNSD najveći poslušnici visokih predstavnika

- Jasno je da su Dodik i SNSD legalizovali Inckov zakon, te da ostaje u pravnom prometu. Vidimo da od jučer Sarajevo ponovo miriše Miloradu Dodiku i da se on sa svojim ljudima vraća u institucije BiH. To što je on ponizio sebe, nije prvi put. On sebe ponižava godinama, skoro svakodnevno, ali je sad ponizio Narodnu skupštinu RS - rekao je Borenović.

Lider PDP-a kaže da je visoki predstavnik sa scene izbrisao 187 ljudi, a nijednog iz SNSD-a, što pokazuje da su Dodik i njegova stranka najveći poslušnici visokih predstavnika.

Imam osjećaj da je Incko jučer čestitao Dodiku

- Imam osjećaj da je Dodiku jučer Incko čestitao, jer je priznao njegov nametnuti zakon, oni su dobri prijatelji. Jasno je da je Dodik za šaku proklete vlasti spreman da promijeni i vlastitu vjeru - poručio je Borenović.

On je istakao da ostaje pri istom stavu kada je riječ o Inckovom zakonu, prenosi "Srpska info".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.